blog23

Alüminyum Folyo ve Kullanım Alanları

Alüminyum folyo sevdiğiniz yemekleri pişirmeye yardımcı olmaktan fazlasını yapar. Bunların çoğu mutfak dışındadır. İşte alışılmadık kullanımlarından birkaçı;

1. Tencere ve Fırınınızı Temiz Tutun - Alüminyum folyo, tencereleri ve fırınınızı temiz tutmanın harika bir yoludur. Yapışkan yemek soslarının fırınınıza damlamasını  önlemek için fırın tepsinizin üzerine bir tabaka koyun. Damlamaları yakalamak için fırının alt rafına da bir tabaka yerleştirebilirsiniz. Böylece pişirme sonrası folyoyu kaldırdığınızda fırınınız temiz kalmış olur.

2. Gümüşlerinizi parlatın – Tepsi veya çelik bir tencerenin içini alüminyum folyo ile kaplayın, içine kararmış gümüşlerinizi koyun.  Üzerlerine 1 yemek kaşığı toz soda serpin. Daha sonra üzerlerine sıcak su ekleyin. Yaklaşık 2-3 dakika sonra iyice yıkayın ve temizleyin. Gümüşleriniz yeni gibi oldu bile... UYARI!!! Daldırma ve gümüşü sıcak sudan çıkarma konusunda çok dikkatli olun. Gümüşü sıcak sudan çıkarmak için maşa kullanın ve soğumaya bırakın.

3.Makasınızı Keskinleştirin - Bir folyo parçasını 6-8 kat kalınlığa kadar birkaç kez katlayın. Makasınızı keskinleştirmek için katlanmış folyoyu birkaç defa kesin.

4.Kapı Kollarınızı Koruyun - Boyama esnasında kapı kollarını veya menteşeleri korumak için istediğiniz bölgeyi alüminyum folyo ile kaplayın. Bant yerine alüminyum folyoyu çıkarmak çok daha kolaydır.

5.Fidanlarınızı Koruyun – Açık alanda yetiştirmek istediğiniz fideyi folyoya sararak küçük kemirgenlerden koruyun.

Alüminyum folyo için en sevdiğiniz alışılmadık kullanımınız nedir? Daha muhteşem fikirler duymak isteriz! İletişim formumuzu kullanarak fikirlerinizi bize iletebilirsiniz yada blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Loading