Alüminyum Folyo Geri Dönüştürülebilir Mi?

Avrupa Aluminyum Birliğinin yazısından edindiğimiz bilgileri sizlerle paylaşmak isteriz.

Alüminyum Folyo Geri dönüştürülebilir mi? Evet, alüminyum folyo ve alüminyum folyo ambalajları geniş çapta, özellikle Avrupa’da geri dönüşümlüdür. Alüminyum paketleme (örn., Içecek kutuları da dahil olmak üzere alüminyum hakim malzeme ile ambalajlama) için, bugün Avrupa'daki tahmini ortalama geri dönüşüm oranı% 60 civarındadır. Geri dönüştürülen alüminyum ambalaj miktarı, her Avrupa ülkesindeki ulusal paketleme toplama planlarının etkinliğine büyük ölçüde bağlıdır. Alüminyum ambalajlar için Avrupa çapındaki ulusal oranlar% 30'dan% 80'e veya daha fazlasına kadar değişir. Alüminyum ambalajdaki metal tamamen geri dönüşümlüdür ve ilke olarak otomotiv endüstrisi için dökümler veya yapı ürünleri gibi yeni değerli alüminyum ürünler veya yeni paketleme uygulamaları için kullanılabilir.

Alüminyum folyo ve alüminyum folyo ambalajlarının geri dönüşüme ayrı olarak toplanmadığı durumlarda, ev çöpünün geri kalan kısmı ile birlikte toplanır ve bunlar normalde biriktirildiklerinde enerji geri kazanma sürecine girerler. Yakma işlemi sırasında, ambalajdaki alüminyumun bir kısmı, özellikle ince ve lamine folyo fraksiyonu, oksitlenir ve toparlanan ve ısıya ve elektriğe dönüştürülen enerjiyi serbest bırakır. Bununla birlikte, son araştırmalar paketlemedeki ince bakır alüminyum folyonun önemli bir bölümünün oksitlenmediğini, ancak eritildiğini ve fırının alt küllerinden giderek toplanıp sınıflandırıldığını ve tekrar kullanılmak üzere "alüminyum havuza" döndüğünü göstermektedir. Bu küçük alüminyum parçaları, girdap akım ayırma teknolojisi kullanılarak alt küllerden kolayca ayrılır. Bu, artık demir içermeyen metallerden arındırılmış alt külün daha istikrarlı olduğu ve daha sonra yollar gibi inşaat projelerinde tekrar kullanılabileceği ek bir yararı vardır.

Bir ürün ambalajının kullanımdan sonra toplanması, geri dönüşümü ve geri kazanılması uygulaması, değerli materyalleri ve enerjiyi tekrar kullanılacak şekilde geri gönderir. Geri kazanılan alüminyumun geri dönüştürülmesi, doğal kaynaklara bağımlılığımızı azaltır ve etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Loading